Appelkruimeltaart

Vandaag een appelkruimeltaart gemaakt. Dit is een recept waar niet heel veel werk in zit. Weliswaar moet je de rozijnen eerst laten wellen en de appel met de geleisuiker 10 minuten laten staan. Terwijl de appels en de rozijnen apart staan, kan je ondertussen het kruimeldeeg maken. Dus eigenlijk is alles klaar binnen 10 minuten. De meeste tijd zit hem in het bakken van de taart. Hij moet een uur in de oven staan plus nog 10 minuten rusttijd. De smaak van deze taart is heerlijk fris en niet al te zoet.

voor ongeveer 9 punten

Ingrediënten:
100 gram rozijnen
1 kg appelen (goudrenet), in blokjes gesneden
2 eetlepels geleisuiker (Van Gilse)
350 gram glutenvrije bloem
1 theelepel zout
3 theelepels bakpoeder
300 gram suiker
300 gram boter, in blokjes gesneden
3 eetlepels rum
1 eetlepel kaneel

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten rusttijd in de oven
Verder nog nodig: een bakplaat van circa 30×40 cm

Bereiding:
In een zeef de rozijnen wassen en in een kom doen met heet water en laten wellen.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
In een kom doen en bestrooien met geleisuiker en circa 10 minuten laten staan.
Intussen de oven voorverwarmen op 180 graden.
Boven een beslagkom bloem, zout en bakpoeder zeven.
Suiker, stukjes boter en rum toevoegen.
Met een mixer met deeghaken tot kruimeltjesdeeg mixer.
De helft van het kruimeltjesdeeg over een bakplaat van circa 30×40 cm verdelen.
De geweekte rozijnen, appelstukjes en kaneel over het deeg strooien.
Rest van het kruimeltjesdeeg erover verdelen.
De taart in het midden van de oven zetten en in circa 1 uur gaar en goudbruin bakken.
Oven uitschakelen en de taart nog eens circa 10 minuten in de oven laten staan.
Uit de oven nemen en laten afkoelen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Appelkruimeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.