Appelkokostaart

Omdat mijn moeder vandaag jarig is, had ik gisteren een appelkokostaart gemaakt met zelfrijzend bakmeel van het merk Orgran. Zo had ik vandaag ook gebak toen we op visite gingen. Deze taart overleeft het nooit lang bij ons. Hij is binnen de kortste tijd opgegeten. Zelf de gluutjes vinden de taart lekker. Ik vind het dan ook een plezier om elke keer deze taart te bakken. De ene keer met appels en een andere keer met ananas en kokos. Dan heb je een ananastaart (klik). Dat is ook een goede combinatie en hier ook door iedereen geliefd. Het is een basis recept waarbij je je fantasie op los kan laten.

voor 8 personen

Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel (bijvoorbeeld: Orgran Gluten Free Self Raising Flour of Dove zelfrijzend bakmeel)
250 gram suiker
250 gram boter
5 eieren
4 appels, in vieren gesneden en in dunne plakjes gesneden
handje vol amandelschaafsels
4 eetlepels geraspte kokos
wat kaneelpoeder

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: springvorm van 26 cm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Klop de eieren met het suiker tot een luchtig geheel.
Voeg de gesmolten boter toe. Dit goed mengen.
Voeg dan schep voor schep het meel er door.
Alles goed door elkaar mengen totdat het een glad geheel is geworden.
Schil de 4 appels en snijd ze in niet al te dikke plakjes.
Bestrooid de plakjes appels met kokos en eventueel met wat kaneelpoeder.
Ik heb eerst een laagje deeg in de vorm gedaan. Vervolgens daar een dun laagje appels ingestoken.
Nog een laag deeg er overheen gegoten en daar de resterende appels op neergelegd.
Bestrooi de appels met de amandelschaafsels.
Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 60 minuten goudbruin.
Goed controleren of de cake goed gaar is.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Appelkokostaart

  1. Ik heb hem vandaag gemaakt. Wilde eigenlijk mijn eigen appelcake maken, maar bleek geen bakpoeder en wat andere ingrediënten meer te hebben. Na even googlen kwam ik hier al terecht. Net zo makkelijk, dit recept met zelfrijzend bakmeel! En heel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.