Dit zijn overheerlijke appelkoekjes. Samen met de rozijnen, gehakte walnoten en kleine stukjes appels heb je bijna een gezond koekje.
voor 20 stuks
Ingrediënten:
240 gram suiker
240 gram glutenvrije bloem
120 gram (vloeibare) boter op kamertemperatuur
150 gram appel in kleine stukjes gesneden
125 gram fijngehakte walnoten
175 gram (lichte) rozijnen
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel speculaaskruiden
½ theelepel zout
60 ml volle kokosmelk
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10-12 minuten
Verder nog nodig: bakplaat, bakpapier
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Klop de boter en de suiker tot room.
Voeg het ei toe en klop opnieuw tot room.
Meng in een andere kom de bloem, zout, speculaaskruiden en het bakpoeder.
Roer de helft van het bloemmengsel in het roommengsel.
Voeg nu de appels, rozijnen en indien gewenst noten toe en roer onder elkaar.
Voeg dan de rest van het bloemmengsel toe en roer tot een homogeen koekjes deeg.
Schep het deeg met een eetlepel (1 eetlepel voor 1 appel koekje) op een beboterde en bebloemde bakplaat 4 cm van elkaar.
Als het deeg niet van je lepel valt, voeg dan de melk bij het appel koekjes deeg, roer goed onder elkaar en probeer opnieuw.
Laat de appel koekjes 10 tot 12 minuten bakken in de oven.
Neem de koekjes uit de oven en plaats op een rooster.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl