Appelflappen

Ik zag ze van de week in het reclameblaadje staan van de Dekamarkt en kreeg er ineens zin in. Daarom heb ik ze zelf maar gemaakt. Wat moet je anders, hé. Zomaar kopen zit er voor ons niet in. Ik heb ze met DS-bladerdeeg gemaakt. In zo’n bladerdeegpak van DS zitten 2 lappen. DS-bladerdeeg is trouwens lactosevrij. Ze zijn zeer geslaagd en ze smaken heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 lappen glutenvrij bladerdeeg (ik gebruikte glutenvrij DS-bladerdeeg)
2 appels, in kleine stukjes gesneden
4 eetlepels rozijnen
1-3 eetlepels rum of water
suiker met kaneelpoeder
suiker en witte kandijsuiker om de appelflappen te bestrooien
1 ei (losgeklopt)

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Laat de rozijnen voor 10 minuten weken in de rum of water.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Vermeng de appels en de rozijnen en bestrooi ze met suiker en kaneel.
Rol het bladerdeeg iets uit, zodat het een vierkantje wordt.
Leg er 2-3 eetlepels appel/rozijnenmengsel op en sluit de appelflap.
Druk de randen aan met je vingers.
Strooi op een bord suiker en de kandijsuiker en leg de appelflap er op en zorg dat de suiker en kandijstukjes goed verdeelt op de flap komt.
Besmeer als laatste de appelflappen in met het geklopte ei.
Leg het op het bakplaat met bakpapier.
Laat het voor 20-30 minuten (afhankelijk welk merk bladerdeeg je gebruikt) bakken in een voorverwarmde oven.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Appelflappen

  1. Ik heb al diverse warme gerechten geprobeerd, en allemaal heel lekker, maar deze appelflappen behoren tot het eerste ‘gebak’ wat ik heb gemaakt (op kant-en-klare cakemeel na) en ik moet zeggen: MJAMMIE! En dat vond mijn dochter, voor wie ik gelutenvrij kook en bak, dus ook!

Laat een antwoord achter aan ine_haex Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.