Appelchutney

Appelchutney heet in het Indiaas: Sab Ki Chatni. Het is een friszoete chutney met een pittige noot erin. Dat komt natuurlijk door de rode chilipeper. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept. Het is een makkelijk recept om te maken en het is ook snel gemaakt. Serveer de chutney bij vlees, rijstgerechten of gewoon op brood.
appelchutney

voor ongeveer 650 gram

Ingrediënten:
1 kilo appels, geschild, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes gesneden
2 theelepels verse gember, geraspt
2 kaneelstokjes van 5 cm
2 verse rode chilipepers, fijngesneden
5 kruidnagels
1 theelepeltje anijszaad
2 theelepeltjes kurkuma of geelwortel
4 eetlepels water
4 eetlepels witte basterdsuiker
2 eetlepels olie

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 25-20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, aardappelstamper

Bereiding:
Verhit de olie in de hapjespan en strooi de gember, kaneelstokjes, chilipepers, kruidnagels en het
anijszaad erbij en roerbak onder goed roeren, tot de anijszaad bruin begint te worden.
Voeg de kurkuma en de appelstukjes toe en bak dit 5-6 minuten tot de appelstukjes bruin beginnen te worden.
Giet het water er dan bij en doe de deksel op de pan en laat de chutney 15 minuten zachtjes door pruttelen.
Roer regelmatig de chutney.
Verwijder na 15 minuten de kaneelstokjes en de kruidnagels en stamp de appels fijn met de aardappelstamper.
Voeg de suiker toe en draai de vlam hoger en blijf roeren tot de chutney dik begint te worden.
Schep de chutney over in schoongemaakte potten met draaideksels.
Serveer de chutney met hete puri’s (Indiase broodjes) of met iets zoets aan het eind van de maaltijd.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Appelchutney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.