Appelcaketaart met pecannoten

Een simpel recept. De taart is binnen het uur klaar. Volgens onze gast smaakte de taart verrukkelijk. Nou, daar doen we het voor. Toch? Voor de rest weinig te vertellen.

voor 1 klein taartje

Ingrediënten:
150 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
150 gram suiker
150 gram boter
3 eieren
1 flinke theelepel citroenrasp van dr. Oetker
2 appels, geschild en in schijfjes gesneden
suiker en kaneelpoeder (naar smaak)
handje vol pecannoten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50-55 minuten
Verder nog nodig: ronde taartvorm van
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en bestrooi ze met suiker en kaneelpoeder.
Klop de eieren met de suiker totdat het lichtgeel is geworden.
Voeg dan schep voor schep het bakmeel erbij en roer alles goed door elkaar.
Als alle meel er in zit, doe dan in één keer de boter erbij en roer alles goed door elkaar.
Doe de citroenrasp erbij en roer het goed door het beslag.
Giet de helft van het deeg in de taartvorm en leg daar de appelschijfjes op.
Houd 6-8 appelschijfjes apart.
Giet de rest van het beslag over de appels heen en smeer dat met een mes uit over de appels.
Leg in de lengte over de hele taart een rij appelschijfjes.
Druk naast de appelschijfjes de pecannoten in het beslag.
Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-55 minuten.
Controleer met een taartprikker of de taart gaar is.
Laat hem afkoelen en serveer hem.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

2 thoughts on “Appelcaketaart met pecannoten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.