Appel-vierstruif is een luchtig appeltaartje waar geen boter in zit. Het is een klein taartje waar je 6 kleine puntjes van kan snijden of 4 iets grotere puntjes. Het is een makkelijk recept om te maken en de smaakt is heerlijk. Opvallend is dat de appelstukjes niet naar de bodem zijn gezakt, maar mooi over de hele taart verdeeld is. Een goed en smakelijk recept.
voor 1 klein taartje
Ingrediënten:
500 gram appels (Jona Gold)
4 eieren
100 gram witte basterdsuker
100 gram bloem
¼ theelepel zout
4 eetlepels poedersuiker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Verder nog nodig: springvorm van 20 cm
Bereiding:
De springvorm van 20 cm invetten en bestuiven met wat bloem.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Boven 2 komen de eieren splitsen.
Met een garde de eidooiers met de basterdsuiker schuimig kloppen.
Eiwitten stijfkloppen met een mixer.
Hierdoor met een lepel het dooiermengsel scheppen.
Bloem en zout erboven zeven.
De appelblokjes toevoegen en alles voorzichtig door elkaar scheppen.
Deeg in vorm scheppen.
De taart in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin bakken.
Laten afkoelen en uit de springvorm halen.
Bestrooien met poedersuiker.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Dit ziet er lekker uit (en mager, zonder boter). Gaan we een keer proberen.