Andalusische aspergesalade

Een heerlijke salade met groene asperges en een broodnotensausjes. Dit is een simpel en snelle recept om te maken. Eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept. Het smaakt goed.voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram groene asperges (grote lange of de mini asperges)
1 glutenvrij boterham of als het kleine sneetjes zijn: 2 glutenvrije boterhammen
12 gepelde amandelen
1-2 knoflookteentjes
1 theelepeltje zoete paprikapoeder
1 theelepeltje gemalen komijn
1 eetlepel rode wijn
200 ml water
zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, keukenmachine

Bereiding:
Snijd de houtige uiteinde van de asperges en verwijderd de korstjes van het brood.
Snijd het brood in blokjes.
Doe wat olie in de koekenpan en bak hierin het brood, de amandelen en de knoflook op middelhoog vuur in 4 minuten goudbruin.
Schep het mengsel over in de keukenmachine en voeg hierbij de paprikapoeder, komijn en de rode wijn.
Voeg er nog wat zout en peper toe en maal alles fijn.
Zet de koekenpan weer op het vuur en voeg wat extra olie toe en bak hierin de asperges op middelhoog vuur in 5 minuten.
Na 5 minuten het broodnotenmengsel bij de asperges plus 200 ml water.
Kook nu de asperges in 5 minuten gaar of totdat de asperges beetgaar zijn en bijna alle kookvocht verdampt is.
Verdeel de asperges over de borden en schep op elk bord paar eetlepels saus over de asperges.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.