Ananastaart

Ananastaart is een taart wat ik zelf bedacht heb. Het is een heerlijke taart met een frisse smaak, mede dankzij de ananas.

voor 1 taart

Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel (bijvoorbeeld: Orgran Gluten Free Self Raising Flour)
250 gram suiker
250 gram boter
5 eieren
een blikje ananasstukjes van 565 gram en kokos

Bereiding:
Klop de eieren met het suiker tot een luchtig geheel.
Voeg de gesmolten boter toe. Dit goed mengen.
Voeg dan schep voor schep het meel er door.
Alles goed door elkaar mengen totdat het een glad geheel is geworden.

Ananasmengsel: een blikje ananas openen en in een vergiet laten uitlekken.
Ruim bestrooien met kokos.
Het ananasmengsel door het cakebeslag roeren.
Smeer een cakevorm in met boter en giet het beslag er in.
De cake in een zeer matige warme oven: gasoven: 200 graden in ca. 1,5 uur  of heteluchtoven:
180 graden in ca. 1,5 uur goud geel bakken.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip: in plaats van ananas kan je ook gemalen noten of chocoladestukjes er doorheen roeren.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Ananastaart

  1. Hallo,

    Sinds kort weet ik dat ik lactose-intolerant ben en ben dus druk zoekende naar vervangers en recepten e.d.

    Ik bakte altijd graag taarten, maar dat kan dus niet meer zo makkelijker.

    Stuitte ik op uw site en zie dat dat wel kan.

    Echter, bij de ananastaart zie ik wel ‘boter’ staan, terwijl op de site staat vermeld dat de ‘meeste’ recepten vrij zijn van lactose.

    Waarmee kan ik ‘boter’ eigenlijk vervangen voor een lactosevrije variant? Kokosboter (=kokosolie)? Of heeft u een andere suggestie?

    Ik hoor het graag!

    Met groet,
    Marjolijn

    1. Hallo Marjolijn,

      Ik gebruik meestal Blue Band vloeibaar en heel soms Wajan margarine, deze 2 zijn glutenvrij en lactosevrij. AH heeft ook nog een merk boter wat lactosevrij is, maar daar weet ik de naam niet van. Kokosolie/boter is een ander idee om te gebruiken, maar daar moet je wel van houden. Je zou ook nog gewoon olie kunnen gebruiken.

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.