Ananassorbet-ijs

Een heerlijk fris recept voor de zomermaanden: Ananassorbetijs. Het leek me een simpel en snel gemaakte recept. Voor dit recept heb je wel een ijsmachine nodig. Smaak is erg lekker.
voor 4 personen

Ingrediënten:
100 gram kristalsuiker
1,8 dl water
350 gram verse ananas, geschild en de kern verwijdert en in stukjes gesneden
sap van een kleine citroen of limoen
stukjes verse ananas, voor er bij

Voorbereidingstijd: 2
Bereidingstijd: 1 uur (is ook afhankelijk van de ijsmachine)
Extra nodig: ijsmachine

Bereiding:
Doe de suiker en het water in een pan.
Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook en laat het al roerend 2-3 minuten sudderen, tot de suiker volledig is opgelost.
Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
Doe de ananas en het citroensap in een keukenmachine en pureer alles.
Duw de ananaspuree door een fijne zeef.
Roer de ananaspuree door de afgekoelde siroop en meng het geheel goed.
Doe het mengsel in een ijsmachine en laat het bevriezen volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
Schep het sorbetijs in schaaltjes of coupes en garneer het met de stukjes ananas.
Bron: Italiaans ijs

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.