Ananas met sinaasappelkaramel

Gisteren had ik ananas met sinaasappelkaramel gemaakt. Het is een apart nagerecht. Je kan dit met wat vanille-ijs eten, maar wij hadden geen ijs in huis. Daarom hebben wij het met een dot slagroom gegeten. Uiteraard kan je het ook zonder toevoegingen zoals ijs of slagroom eten. Wel oppassen dat de karamel niet verbrandt en niet te veel peperkorrels gebruiken. Je zou er eventueel ook nog wat rum overheen kunnen sprenkelen. De smaak is apart en lekker.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 dikke plakken verse ananas
1 theelepel zwarte of groene peperkorrels, grof gehakt
2 theelepels poedersuiker

Ingrediënten sinaasappelkaramel:
125 gram suiker
1 sinaasappel, schil en rasp
2 eetlepels water
50 ml kokosmelk (of slagroom als je lactose verdraagt)
eventueel vanille-ijs, voor erbij.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Verder nog nodig: grillpan of barbecue

Bereiding:
Wrijf de ananasplakken aan beide zijden in met de peperkorrels.
Bestrooi één zijde met suiker.
Leg de plakken met de besuikerde kant omlaag op de grillpan en gril ze 7 minuten op een
middelmatig vuur, tot ze bruin zijn.

Bereiding sinaasappelkaramel:
Doe de suiker en de sinaasappelschil met 2 lepels koud water in een steelpan en laat de suiker op laag vuur oplossen.
Breng aan de kook en kook 5 minuten tot de massa karamelkleurig is geworden.
Haal de pan van het vuur en roer de sinaasappelsap en de kokosmelk erdoor.
Zet de pan terug en kook alles zachtjes tot een gladde massa.
Zet het apart.

Afmaken en serveren:
Verdeel voor het serveren de ananasplakken over 4 borden.
Schep er eventueel vanille-ijs op en giet de warme sinaasappelkaramel erover.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.