Ananas (met cake) strudel

Ik had nog 1 grote vel glutenvrij bladerdeeg over en wat ananasschijven en het leek me leuk om daar een of ander glutenvrije taart van te maken. Het is een fantasie strudel geworden. Omdat mijn vel bladerdeeg niet uit een geheel bestond, is de inhoud door de opening naar buiten gekropen tijdens het bakken. Vandaar de aparte vorm, maar als je bladerdeeg wel goed sluitend is, dan heb je daar geen last van en anders is de strudel zoals hij uit de oven komt. De strudel moest ook lactosevrij zijn, want de gast waarvoor deze strudel gemaakt is kan niet tegen lactose. Omdat ik geen lactosevrije boter in huis had, heb ik kokosboter gebruikt. Kokosboter wordt trouwens als het afgekoeld is weer enigszins hard en dat komt ten goede van de strudel, want het houdt alles bij elkaar. Mocht je geen kokosboter (of olie) in huis hebben, gebruik dan gewoon (room)boter. De strudel smaakt trouwens erg lekker.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 vel glutenvrij bladerdeeg van Schar
5 plakken ananas, in stukjes gesneden
50 gram rozijnen
40 gram amandelschaafsels
55 gram kokosboter
55 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
55 gram suiker + extra om op de strudel te strooien
1 ei
1 ei om de strudel in te smeren

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, schaal, steelpannetje, aluminiumfolie
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Rol het bladerdeeg uit en leg dat klaar op de bakplaat.
Snijd de ananas in stukjes en weeg alles af en zet het klaar.
Smelt de kokosboter op een laag vuurtje.
Pak een grote schaal en voeg hierin alle ingrediënten en roer alles goed door elkaar, zodat je een gladde deeg krijgt.
Schep het deeg in het midden van het bladerdeeg en rol het voorzichtig dicht.
Eerst de ene kant en dan de andere kant, maar zorg dat een kant over de andere kant komt te liggen.
Druk het aan beiden kanten voorzichtig dicht.
Breek het ei waarmee je het bladerdeeg gaat insmeren en roer dat los met een vork.
Smeer het bladerdeeg in met het ei en strooi er een handvol amandelschaafsels overheen.
Strooi er wat suiker overheen en zet het in een voorverwarmde oven voor 25 minuten.
Na 25 minuten leg je een stuk aluminiumfolie op de strudel, zodat de bovenkant niet kan aanbranden en zet de strudel nogmaals in de oven voor 15 minuten.
Controleer na 15 minuten of de cake in de strudel gaar is.
Laat de strudel afkoelen en snijd hem dan in 6 stukken.
Serveer het eventueel met een dot slagroom.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Ananas (met cake) strudel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.