Amerikaanse koolsalade

Amerikaanse koolsalade (coleslaw). Dit is een heerlijk recept. Het beste kan je dit een dag van te voren maken,want dan kunnen alle kruiden, enz. goed intrekken. Het is een friszoete salade. Lekker bij barbecue of patat of bij een broodmaaltijd. In het originele recept wordt worcestersaus gebruikt. Alleen is dat niet glutenvrij te koop of je moet het zelf maken. Of je laat het weg, zoals ik het gedaan hebt. Voor de smaak maakt het niets uit. Afhankelijk van de mayonaise die je gebruikt, is dit recept lactosevrij en/of eivrij.

voor 4 personen

Ingrediënten:
300 gram witte kool, gesneden
150 gram wortelen, in juliennereepjes gesneden of geraspt
4 eetlepels peterselie, fijngehakt
2 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel witte wijnazijn
5 eetlepels mayonaise
versgemalen peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 1 uur
Verder nog nodig: 2 schalen

Bereiding:
Snijd de witte kool en de wortelen en doe dit in een schaal en meng alles goed door elkaar.
In een aparte schaal maak je de dressing met de mayonaise, azijn, tomatenketchup.
Roer alles goed door elkaar en maak het af met wat zou en versgemalen zwarte peper.
Doe de dressing bij de witte kool en worteltjes en roer alles goed door elkaar
Dek het af en zet het voor een uur in de koelkast, zodat de dressing goed kan intrekken.
Lekker bij de barbecue.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.