Amandeltaart met sinaasappels

Ik had paar maanden terug een zak met amandelmeel gekocht en tot nu toe nog niets meegedaan. Amandelmeel kan je niet zo lang bewaren, dat zie je als er ineens slierten te zien zijn in de amandelmeel. Daarom ben ik nu bezig om dit op te maken. Wat ook opgemaakt moest worden van mij, is de kokosbloemsiroop. Dit staat ook al tijden te niksen in het keukenkastje. Dus opmaken.
De combinatie van amandelmeel en kokosbloemsiroop leek me wel een goede combinatie bij elkaar. Verder had ik nog 2 handsinaasappels over die snel opgegeten moeten worden.

In dit recept worden 2 sinaasappelen gebruikt. Je raspt de schil van beiden sinaasappelen, maar je gebruikt maar 1 sinaasappel voor het sap. Of als je met 1 sinaasappel geen 80 ml krijgt, dan beiden natuurlijk. Ik had een sappige sinaasappel, daarom had ik aan 1 sinaasappel genoeg. Meer sap moet je niet gebruiken, anders wordt het taartje een slap iets en dan wil je niet. Overigens zou dat wel geschikt kunnen zijn als toetje, maar dat is iets anders.

Ik heb een klein amandeltaartje met sinaasappels gemaakt. De taart is goed gelukt.
De smaak is niet heel erg zoet. Hij smaakt zelf iets bitter, dat komt mede door de geraspte sinaasappelschil.
De taart is vegetarisch/veganistisch, lactosevrij, graanvrij en glutenvrij, maar de taart is natuurlijk niet notenvrij.

voor 1 klein taartje van 20 cm rond

Ingrediënten:
2 handsinaasappelen, uitgeperst waarvan 80 ml sinaasappelsap nodig is voor in het recept
180 gram gemalen amandelen of amandelmeel
¼ cup kokosbloemsiroop
25 gram olie
sinaasappelrasp van 2 sinaasappelen
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanillesuiker (klik)
1 theelepel amandelextract
1-2 handenvol geschaafde amandelen

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: ronde bakvorm van ongeveer 20 cm, beslagkom
Oven voorverwarmen op: 190 graden

Bereiding:
Rasp de schil van 2 sinaasappelen.
Pers de sinaasappels uit en zet 80 ml apart.
Drink de rest van de sinaasappelsap op.
Pak de beslagkom en doe alles bij elkaar.
Alles goed mengen.
Smeer de bakvorm in het boter en schep het beslag in de bakvorm.
Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak hem in 35 minuten gaar.
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Snijd hem in stukken en serveer hem eventueel met wat poedersuiker of een dot slagroom
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.