Amandelpasta

Amandelpasta is voor op het brood, toast of op crackers. De amandelpasta is klaar zodra het mengsel smeuïg en smeerbaar is geworden. Dat wil zeggen, binnen 15 minuten. Ik kan hier geen specifieke hoeveelheid opgeven, omdat bij dit recept eigen smaak belangrijk is. Je moet hier echt helemaal zelf bepalen hoeveel zout en agavesiroop of honing toegevoegd moet worden. Het kan ook zo zijn dat je de amandelpasta zonder toevoegingen lekker vindt. Omdat wij wel van pittig houden, heb ik naast de naturel amandelpasta ook amandelpasta met sambal gemaakt.

links met sambal en rechts naturel

voor ongeveer 200 gram

Ingrediënten:
300 gram witte amandelen
zout naar smaak toevoegen
agavesiroop of honing naar smaak toevoegen

Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine

Bereiding:
Doe de amandelen in de keukenmachine en laat deze 15 minuten draaien, totdat de amandelen
een pasta is geworden.
Af en toe de randen even los maken.
Doe de amandelpasta in een schaaltje en voeg naar smaak zout en de agave of honing door.
Bron: eigen recept

Tip: doe er een theelepeltje sambal of chilisaus in.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.