Amandelkoekjes

Heerlijke zoete amandelkoekjes. Met 2 theelepeltjes leg je kleine hoopjes op een bakplaat. In de oven lopen de koekjes enorm uit. Ze worden dan ook erg dun. De koekjes zijn niet droog, maar ze kruimelen wel. Eigenlijk zijn ze veel te lekker.

voor ongeveer 50 koekjes

Ingrediënten:
150 gram witte basterdsuiker
115 gram gezeefde glutenvrije bloem
25 gram gemalen amandelen
75 gram blanke fijngehakte amandelen, licht geroosterd
1 theelepel citroenrasp van Dr. Oetker
4 eiwitten, opgeklopt
150 gram boter, op kamertemperatuur
snufjes zout

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: meerdere keren 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat, 2 beslagkommen, mixer, bakpapier, rooster, 2 theelepeltjes
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Rooster de amandelen licht in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 10-14 minuten.
Goed opletten dat de amandelen niet verbranden.
Hak de amandelen fijn en zet het even opzij.
Doe de boter met de basterdsuiker in een kom en klop dit met de mixer tot een lichte en schuimige massa.
Zeef de bloem en voeg de gemalen amandelen en het zout erover.
Schep met een metalen lepel de gehakte amandelen en het citroenrasp erdoor.
Sla in een andere schone en vetvrije kom de eiwitten stijf tot zich pieken vormen.
Spatel de eiwitten door het amandelmengsel.
Leg het bakpapier op één of meerder bakplaten.
Leg met twee theelepeltjes kleine hoopjes van het deeg op één of meerdere bakplaten met flinke tussenruimte.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 18-20 minuten totdat de randen bruin zijn.
Leg ze voorzichtig op een taartrooster om af te koelen.
Bak door tot alle deeg op is.
Bewaar de koekjes hooguit een week in een goed afgesloten trommel.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.