Vandaag heb ik twee verschillende redelijke gezonde snoepjes of snacks gemaakt: Amandelballetjes en Abrikozenballetjes (klik). Ze zijn ook erg makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine om alles fijn te malen. Alles goed door elkaar kneden, vervolgens rol je er balletjes van en deze rol je in de poedersuiker en klaar is het. Makkelijker kan het haast niet.
De smaak van de abrikozenballetjes is zoet en de smaak van de amandelenballetjes is apart en zoet.
voor ongeveer 20 balletjes
Ingrediënten:
200 gram gemalen amandelen
100 – 150 gram poedersuiker (plus een beetje om de balletjes op het laatst door te rollen)
1 of 2 druppels amandelessence of rum-essence
3 eetlepels rozen- of oranjebloesemwater (is te koop bij de Turkse winkel)
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: kom, bord
Bereiding:
Mocht je geen gemalen amandelen kunnen vinden, neem dan 200 gram amandelen en maal dat in de
keukenmachine tot fijn amandelmeel.
Meng de gemalen amandelen en de suiker in een kom.
Voeg de amandelessence toe en het rozen- of oranjebloesemwater.
Meng met de handen door elkaar.
Het mengsel zal eerst wat droog lijken, maar de amandelen zullen genoeg olie afgeven om het te binden.
Kneed het tot een zacht deeg.
Rol balletjes van ongeveer 2½ cm, de maat van een grote knikker.
Rol de balletjes door de suiker.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl