Ajam Smoor Djawa

Dit is een Indonesisch recept. Het smaakt heerlijk en het is zeker geen scherp gerecht. Het is een simpel recept om te maken, wat binnen 30 minuten klaar is.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 gesnipperde uien, gesnipperd
2 knoflook, gesnipperd of uitgeperst
1 eetlepel citroensap
zout
boter of olie
2 flinke theelepels laospoeder
1 eetlepel ketjap
200 ml water

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: braadpan

Bereiding:
Braad de kip bruin in boter of olie.
Fruit de fijngesneden uien, het knoflook en de laos in 1.5 eetlepel olie.
Voeg hier 2 dl water aan toe met het citroensap en de ketjap en kook de kip hierin gaar.
Het gerecht mag niet te droog zijn.
Lekker als bijgerecht bij de nasi of bami of wat dan ook.
Bron: aangepast recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.