Ajam Pedis

Normaal wordt dit met kippenvlees gemaakt, maar ik heb het met kalkoenvlees gemaakt. Eigenlijk zou het dan ook kalkoen pedis moeten heten. Maar goed, dit is een heerlijk recept. Lekker met rijst of bami en wat geroerbakte groenten. Of als bijgerecht bij een uitgebreide rijsttafel. Ik heb het recept goed scherp gemaakt, maar je kunt de sambal ook gewoon weglaten als je niet echt goed tegen scherp eten kan.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kip- of kalkoenfilet, in grote stukjes snijden
2 rode uien, gesnipperd
2 witte uien, gesnipperd
1 theelepel gemalen citroengras
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sambal
scheutje ketjap
250 ml kokosmelk
50 ml water
2 eetlepels olie
1 theelepel gemalen ketoembar
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kurkuma
½ theelepel laos
1 theelepel trassie
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40-50 minuten
Verder nog nodig: hapjespan

Bereiding:
Fruit de gesnipperde uien in olie.
Voeg de kip of kalkoen stukjes, alle kruiden, het water en de kokosmelk erbij en zet het vuur hoog.
Zodra alles begint te pruttelen, zet je het vuur laag.
Leg de deksel op de pan en laat alles voor ongeveer 40-50 minuten gaar worden.
Proef de saus en maak het eventueel af met wat zout.
Bron: aangepast recept

One thought on “Ajam Pedis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.