Ajam Panggang Roedjak

Ajam panggang Roedjak is een overheerlijk pittig gerecht. Het is een bijgerecht bij een Aziatische rijsttafel, maar je kunt dit net zo goed bij een Hollandse maaltijd (lees: gekookte groenten en aardappelen) eten. Het smaakt verrukkelijk. Verder maar weinig te vertellen over dit gerecht.
ajam panggang roedjakvoor 4-6 personen

Ingrediënten:
500 gram kipfilet of kalkoenfilet, in stukken gesneden
2-3 rode chilipepers, ontzaad en in stukjes gesneden
2 uien, gesnipperd
2 knoflookteentjes
4 cm citroengras (sereh), even plat slaan
¼ blok santen, grof geraspt
1 theelepel trassie
1 theelepeltje gemalen laospoeder
200 ml water
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten, vijzel of hakmachine of een mini keukenmachine
Verder nog nodig: koekenpan

Bereiding:
Meng de uien met de kruiden (behalve het zout), knoflook en de chilipepers in een vijzel of een hakmachine of mini keukenmachine en wrijf ze fijn en maal ze fijn.
Kook de kip met de santen, sereh en zout naar smaak en het kruidenmengsel met 200 ml water tot ze bijna gaar is.
Ik heb de kip met het kruidenmengsel in de koekenpan droog laten koken, maar je kunt zodra het kippenvlees gaar is ook nog 5 minuten onder de grill zetten of gewoon in de oven.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.