Ajam bawang

Dit is een Indonesisch recept. Het is makkelijk om te maken en het smaakt ook erg lekker.

voor 6-8 personen

Ingrediënten:
750 gram kipfilet, in blokjes gesneden
20 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, uitgeperst
2 Spaanse pepers, grof gesneden
200 ml water
zout
2 eetlepels olie
2 cm gember
2½ theelepel laospoeder
2 eetlepel ketjap
2 eetlepel citroensap
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: kookpan

Bereiding:
Bak de kip met de gesnipperde uien en het knoflook aan.
Giet het water over deze massa en voeg dan de kruiden toe.
Wanneer de kip gaar is, kan het gerecht opgediend worden.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.