Afrikaanse vistaart

Ik heb kabeljauwfilet uit de vriezer gepakt voor het recept van vandaag. Het recept voor vandaag is een Afrikaanse vistaart. Tijdens het voorbereiden rook het al heerlijk in de keuken. Kerriepoeder vind ik altijd zo heerlijk ruiken. Dit is trouwens geen ingewikkeld recept. Het meeste werk heb je met het fijnsnijden van de visfilet. Het is wel een recept waar je de tijd voor moet nemen, want in totaal ben je toch zo gauw een uur en 45 minuten bezig. Dat is inclusief de rusttijd berekend. Maar als de taart klaar is, dan heb je ook een heerlijke maaltijd op tafel. Dit recept is lactosevrij, maar niet eivrij. Je zou het ei kunnen vervangen door maïzena. De verschillende smaken maakt van deze taart een goede combinatie. De Afrikaanse vistaart smaakt verrukkelijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
25 gram boter, plus wat extra om in te vetten
2 uien, gesnipperd
2 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels kerriepoeder
½ theelepel kurkuma
geraspte schil en sap van 1 kleine citroen
100 gram blanke rozijnen
50 gram hele gepelde amandelen, gehakt
250 ml kokosmelk
40 gram witbrood (ongeveer 2 dikke sneetjes)
750 gram kabeljauwfilet (of zeebaarsfilet), zonder vel en fijngesneden
2 grote eieren
zout
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten (inclusief 1 x 10 min wachten en 1 x 15 minuten afkoeltijd)
Verder nog nodig: vierkante ovenschaal van circa 23 cm en een koekenpan

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de ui in 7-8 minuten totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
Doe de uitgeperste knoflook erbij en bak deze samen met de ui nog eens 2 minuten.
Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, kurkuma, citroenschil, citroensap, rozijnen en de amandelen toe en roer alles goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
Scheur het brood in kleine stukjes.
Giet 2½ eetlepel kokosmelk in een kom en week daarin het brood 10 minuten.
Knijp het brood uit en doe die in een kom.
Voeg de vis, 1 ei en het amandelmengsel toe en bestrooi het met flink wat zout en peper.
Meng alles goed door elkaar.
Schep het mengsel in een licht ingevet bakblik van ongeveer 23 cm, met randen van 7 cm hoog.
Bak de vistaart 15 minuten in de oven.
Klop tegen het einde van die 15 minuten de rest van de melk, de rest van het kerriepoeder en het laatste ei door elkaar.
Giet dit over de vistaart en bak hem dan nog 45 minuten totdat hij stevig is.
Laat de taart 15 minuten afkoelen in de oven.
Snijd hem in vierkante stukken en serveer hem met gekookte groenten en aardappelen of rijst.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.