Afrikaanse Tsire kruidenmix kwam ik tegen op internet. Omdat ik nieuwsgierig hoe dit smaakte heb ik het gemaakt. Qua hoeveelheid heb ik het wel ietsje aangepast, zodat het wat minder pittig is.
Het is een pittige kruidenmix. Er zit uiteraard geen zout in dit kruidenmix, dat voeg je pas toe als je een recept maakt.
Gebruik verse pinda’s, dat is echt belangrijk. Anders heb je een muffige kruidenmix en dat is niet lekker.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor ongeveer 35 gram
Ingrediënten:
handvol verse ongezouten pinda’s
1 theelepel cayennepeper
¼ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneel
¼ theelepel nootmuskaat
¼ theelepel kruidnagel
Voorbereidingstijd: 5-7 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: vijzel, kruidenpotje plus etiket
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp alles zo fijn mogelijk.
Schep alles over in een kruidenpotje en plak er een etiket op en klaar ben je.
Dit kruidenmengsel kan je gebruiken bij vleesgerechten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl