Afrikaanse Tsire gehaktballetjes

Afrikaanse Tsire gehaktballetjes is een simpel gerecht.
Als je alle ingrediënten gemengd hebt en er gehaktballetjes gemaakt hebt, dan is het aan te raden om deze afgedekt 15-20 minuten in de koelkast te zetten. Zo kunnen de gehaktballetjes iets steviger worden. Dat is wel fijn want dan vallen ze niet direct uit elkaar.
Ik had dat niet gedaan en ze vielen grotendeels uit elkaar. Gelukkig had ik nog wel wat hele gehaktballetjes en kon ik nog een foto maken.
De gehaktballetjes zijn pittig van smaak. Houd je niet zo van pittig, gebruik dan 1 afgestreken eetlepel.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij en lactosevrij.

voor 4-6- personen

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1½ eetlepel Afrikaanse Tsire kruidenmix (klik)
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 eetlepel lactosevrije yoghurt (of gewone yoghurt als je geen lactose-intolerantie bent)
1 ei (maat M)
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Rusttijd gehakt: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten of tot het gehakt gaar is
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan, schaal om alles te mengen, bord voor de gehaktballetjes

Bereiding:
Doe alles in een schaal om te mengen.
Kneed het goed doorelkaar en maak kleine gehaktballetjes en leg ze op het bord.
Omdat het gehakt nogal zacht is, zet je de gehaktballetjes afgedekt 15-20 minuten in de koelkast.
Doe wat olie en/of boter in de braadpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes gaar.
Serveer de gehaktballetjes met geroerbakte groenten en rijst of past of gekookte aardappelen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.