Adobo kruidenmix

Adobo kruidenmix is een kruidenmix wat ze vooral in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied gebruiken. Er zijn verschillende soorten te koop bij de Aziatische toko’s.

Helaas zit er dan altijd zout in. Ik wil geen kruidenmix hebben waar zout in zit, zout voeg ik zelf wel toe. Omdat je zelf verschillende kruiden mixt, weet je ook dat het glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en eivrij is. Verder is het vegetarisch en veganistisch.

Deze kruidenmix is scherp van smaak. Vind je dat te scherp, dan zou je wat minder chilipoeder kunnen gebruiken of gewoon naar smaak.
Adobo kruidenmix gebruik je bij vis-, kip en rundervlees.

voor ongeveer 36 gram

Ingrediënten:
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
3 theelepels gemalen zwarte peper
2½ theelepel uienpoeder
2½ theelepel gedroogde oregano
2½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepel gemalen chilipoeder

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: schaal om te mengen, theelepeltje, (kruiden)potje met deksel

Bereiding:
Doe alle kruiden in een schaal en meng het met een theelepeltje.
Schep alles over in een (kruiden)potje en draai het potje dicht.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.