Abrikozenijs

Het is weer abrikozentijd en abrikozen zijn heerlijk om er taarten mee te bakken. Of jam en in dit geval om abrikozenijs te maken.
Het is een simpel recept om te maken. Verder is dit ook niet echt een te zoete ijsrecept. De suiker komt van de gecondenseerde kokosmelk, meer suiker zit hier niet in.
De abrikozenijs smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram verse abrikozen, geschild en ontpit
1 blokje kokosgecondeseerde melk
50 ml kokosmelk

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten + minstens 1-2 uur in de vriezer
Verder nog nodig: schaal met deksel, ijsmachine, blender of fruitjuicer

Bereiding:

Maak de abrikozen schoon, schil ze en ontpit ze.
Doe ze in een blender of fruitjuicer en maak er een dikke sap van.
Giet de abrikozensap in een schaal.
Voeg hierbij de kokosmelk en de gecondenseerde melk erbij.
Meng nu alles goed doorelkaar.
Zet de ijsmachine aan volgens de gebruiksaanwijzing en giet het abrikozenijsmengsel in de machine.
Laat de ijsmachine draaien zoals het in de gebruiksaanwijzing staat beschreven.
Na de bereidingstijd schep je het zachte ijs over in een schaal met deksel en zet je hem in de vriezer.
Na een 1-2 uur is het ijs klaar om op te scheppen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.