Abrikozenchutney

Abrikozenchutney is een niet al te moeilijk recept om te maken. Je bent de meeste tijd kwijt aan het snijden van de abrikozen. Alle ingrediënten gaan dan in de pan, even roeren en dan laat je het langzaam inkoken. Zodra de chutney is ingekookt, is het recept klaar. De chutney smaakt goed.
abrikozenchutneyvoor ongeveer 450 gram

Ingrediënten:
400 gram gedroogde abrikozen (te koop bij de supermarkten/reformzaken)
450 ml appelazijn
450 ml water
1 eetlepel versgeraspte gember
1 theelepel garam masala
185 gram witte basterdsuiker
80 gram rozijnen

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 80 minuten
Verder nog nodig: kookpan, (weck)pot om de chutney te bewaren)

Bereiding:
Snijd de abrikozen in kleine stukjes en doe deze in de pan samen met de rest van de ingrediënten en roer alles goed doorelkaar.
Zet het vuur aan en breng alles aan de kook.
Zodra het kookt zet je het vuur lager, maar zorg ervoor dat het blijft pruttelen.
Laat het nu ongeveer 80 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht is ingekookt.
Roer af en toe eens in de pan.
Als de chutney genoeg is ingekookt, schep het dan voorzichtig over in een pot met een goed afsluitbare deksel of in een weckpot.
Laat de chutney goed afkoelen voordat je hem in de koelkast zet.
De chutney moet in de koelkast bewaard worden.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.