Voor bij de kokosijs heb ik nog aardbeiensaus nodig. Hier zitten geen e-nummers of andere toevoegingen, maar puur aardbeiensaus. Wel aangemaakt met suiker en dessertwijn. Het is dan ook een heerlijke saus geworden.
voor een flesje van ongeveer 250 ml
Ingrediënten:
500 gram verse aardbeien
3 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels dessertwijn
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: een fijne zeef, fles met dop
Bereiding:
Doe de aardbeien in een kom en bestrooi ze met de poedersuiker en besprenkel ze met de dessertwijn.
Prak de aardbeien goed met een vork en duw de puree door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen.
Zet de saus even weg in de koelkast.
In een goed afgesloten flesje kan je deze saus in de koelkast voor een aantal maanden bewaren.
Bron: eigen recept