Aardbeienjelly-taart

Aardbeienjelly-taart is een toetje. De smaakcombinatie is wat apart. Dat komt onder meer door de anijszaad. Door het beschuit is het toetje ook niet erg nat of wat je bij een jelly-achtige toetje zou verwachten. Al het vocht is opgenomen door het beschuit. Daarom is het ook een compact klein toetje. Met een dot slagroom of wat (soja)vanillevla heb je een smakelijk toetje.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram aardbeien
2 eetlepels anijszaad
1 eetlepel honing
2 gram agar-agar
4 glutenvrije beschuiten

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten + 1 uur opstijftijd
Verder nog nodig: pan en puddingvorm

Bereiding:
Was de aardbeien* en verwijder het groen en snijd ze in vieren.
Maal het anijszaad fijn in een keukenmachine.
Doe het anijszaad samen met de aardbeien en de honing in een pan en laat het 5 minuten sudderen.
Meng er de agar-agar door en laat het nog 1 minuut koken.
Haal het van het vuur en laat het wat afkoelen.
Verkruimel de beschuiten en schep ze onder het aardbeienmengsel.
Vul hiermee 4 ingevette puddingvormpjes of 1 grote en laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Zet de vormpjes of vorm voor het serveren eventjes in warm water en keer ze dan om op een bordje.
Leg er nog wat aardbeien bij.
Bron: aangepast recept

(*) Omdat ik reageer op aardbeien (met uitslag), spoel ik de aardbeien altijd eerst flink onder de hete kraan af. De netels (of hoe die dingen ook heten) van de aardbeien zijn dan grotendeels weg. De meeste mensen die op aardbeien reageren, kunnen dan gewoon aardbeien eten.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.