Aardbeienjam

Aardbeienjam is altijd lekker. Met de citroen erbij is het een fris zoete jam. De citroen bevat pectine, maar omdat ik bij deze jam weinig geleisuiker gebruik doe ik er ook een half zakje geleipoeder bij. Uiteraard kan je dit ook maken zonder suiker, alleen gebruik je dan een heel zakje geleipoeder. Als je geen geleipoeder erbij doet, dan heb je meer een aardbeiensaus. Dat is trouwens ook lekker bij, bijvoorbeeld ijs of bij pannenkoeken.

voor 4-5 potten jam

Ingrediënten:
500 gram aardbeien, schoongemaakt
1-2 eetlepels water
100 gram geleisuiker
½ – 1 zakje geleipoeder
1 citroen, uitgeperst

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 15-18 minuten
Verder nog nodig: pan, schoongemaakt jampotten, citroenpers

Bereiding:
Spoel de aardbeien onder de koude kraan.
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden.
Doe ze in de pan met wat water.
Pers de citroen uit en doe dit bij de aardbeien.
Breng alles aan de kook.
Doe de geleipoeder bij de geleisuiker en roer alles goed door elkaar.
Zodra alles kookt, voeg je de geleisuiker toe en roer alles goed door elkaar zodat de klonten zijn opgelost.
Breng het weer aan de kook.
Zodra de aardbeienjam kookt, zet je het vuur lager maar het moet wel blijven koken.
Laat het nu voor 3 minuten pruttelen, terwijl je blijft roeren.
Zet na 3 minuten het vuur uit en schep voorzichtig de jam over in de jampotten.
Draai deze dicht en zet de jam op de kop weg en laat het afkoelen.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.