Aardbeienijs, wie houd hier nu niet van. Ik heb dit ijs gemaakt met lactosevrije melk (van Arla) en met gezoete gecondenseerde kokosmelk en een pot jam. Makkelijker kan het haast niet.
De hoeveelheid jam die je gebruikt bepaalt de zoete smaak van het ijs. In dit ijs is geen extra suiker of een of ander siroop gebruikt. De jam en gecondenseerde kokosmelk zijn al zoet genoeg.
Het ijs smaakt bijna net zoals de kant en klare ijs wat je in de winkel koopt, alleen zit hier minder troep in.
Ben je veganist, gebruik dan kokosmelk of sojamelk (wat je zelf lekker vindt). Dit ijs is geschikt voor vegetariërs. Het ijs is glutenvrij, graanvrij (geen hoorntje gebruiken natuurlijk), lactosevrij, notenvrij, eivrij. Het ijs smaakt verrukkelijk. Eigenlijk veel te lekker.
voor 6-8 personen
Ingrediënten:
1 liter lactosevrije melk
1 blikje gezoete gecondenseerde kokosmelk
1 pot aardbeienjam (ik heb Bon Mamam jam gebruikt)
glutenvrije ijshoorntjes (ik heb ze van LePoole gebruikt)
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Bereidingstijd: 3 x 25 minuten
Verder nog nodig: ijsmachine, schaal om alles te mengen
Bereiding:
Doe de melk, de gecondenseerde kokosmelk en een half potje (of meer) aardbeienjam in een schaal en meng alles goed door elkaar.
Zet het een uur in de koelkast om alles goed af te laten koelen.
Zet de ijsmachine aan volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet een gedeelte van het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
Verdeel het ijs over de glutenvrije ijshoorntjes of schaaltjes.
Maak het eventueel af met wat slagroom.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl