Aardbeiendessert met boekweitcake

Aardbeiendessert met boekweitmeel is een simpel taartje of dessert. Ik moest de diepvries aardbeien opmaken of eigenlijk meer, de vriezer moet praktisch leeg zijn als we de nieuwe vriezer gaan gebruiken. Deze is kleiner dan degene die we nu hebben.
Ik kon er natuurlijk jam mee maken, maar een dessert of taartje leek me iets lekkerder.

Wij hebben dit als dessert gegeten, maar je kunt dit ook serveren als een taartje bij een kop koffie of thee.
De smaak is friszoet.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en geschikt voor vegetariërs. Dit recept is geschikt voor veganisten als ze de boter vervangen door olie of kokosolie.

voor 4 personen

Ingrediënten:
100 gram boekweitmeel
90 gram witte basterdsuiker
60 gram boter
3 eieren
750 gram diepvries aardbeien (vers kan natuurlijk ook, maar dan moet je er wat water bij doen)
scheut verse citroensap
1 eetlepel water + 1 volle eetlepel maizena

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: een ovenschaal, beslagkom, pan
Oven voorverwarmen op: 160 graden (hetelucht)

Bereiding:
Doe de diepvries aardbeien ’s ochtends in de pan en laat het op kamertemperatuur komen.
Zodra alle ijs is gesmolten breng je het aan de kook.
Doe er 50 gram suiker en de citroensap bij en roer alles goed elkaar.
Zodra het kook, zet je het vuur lager en laat je het 10 minuten zachtjes pruttelen.
Meng 1 eetlepel water met de maizena en giet deze bij de laatste minuten van de aardbeien.
Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
Smelt de boter en laat deze 15 minuten afkoelen.
Pak een beslagkom en meng hierin het boekweitmeel met de suiker en de gesmolten boter.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg nu alle eieren erbij en meng het tot een mooie gladde deeg.
Vet de ovenschaal in met wat gesmolten boter.
Schep nu paar scheppen deeg op de bodem.
Schep nu de aardbeien (niet alle aardbeien gebruiken en met zo weinig mogelijk aardbeiensaus verdelen) op het deeg.
Er blijft saus en wat aardbeien over, zet deze even apart.
Verdeel het goed over de bodem.
Giet nu het laatste deeg over de aardbeien.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
Haal na de 40 minuten het dessert uit de oven en laat het afkoelen.
Verdeel het dessert over de borden of schaaltjes en schep er wat aardbeien en aardbeiensaus over.
Serveer het eventueel met wat slagroom.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.