Aardbeien parfait

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Dit is een variatie van aardbeien parfait. Het is zoals ik het maak. Helaas is dit niet lactosevrij omdat ik sojaslagroom niet lekker vind. Ik heb hier geitenyoghurt gebruikt. Dat vindt ik iets minder zuur dan de gewone koeienyoghurt. Het is een simpel recept om te maken. Het is ook snel opgegeten, want het smaakt verrukkelijk.

voor 6 personen

Ingrediënten:
1 kilo aardbeien
500 ml yoghurt
125 ml ongeklopte slagroom
1 eetlepel suiker voor de aardbeien
1 eetlepel suiker voor de slagroom
120 ml water

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: kleine pan, dessertschalen of mooie grote glazen

Bereiding:
Ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden.
Was de aardbeien en doe ze in een pan.
Voeg het water toe en breng het aan de kook.
Zodra het water kook voeg je de suiker toe en roer je alles goed doorelkaar.
Als alle suiker is opgenomen, zet dan het vuur uit.
Klop de slagroom op.
Giet nu wat yoghurt in de schaaltjes of glazen en doe er een eetlepel slagroom op.
Schep dan wat uitgelekte aardbeien op de slagroom.
Giet wat yoghurt op de aardbeien en dan weer een eetlepel slagroom en wat aardbeien.
Ga zo door totdat de schaaltjes of glazen vol zijn.
Sluit af met aardbeien en eventueel een dot slagroom.
Dit is warm en koud te eten.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact. Dit recept en kerutabs/disolact zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Aardbeien parfait

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.