Met die vreselijke hitte (buiten 36 graden en binnen 33 graden) had ik geen zin meer om te koken of te bakken.
We hebben meerdere dagen alleen salade gegeten en (gekochte) ijs gegeten (en brood met beleg natuurlijk). Het was absoluut te heet in de keuken en trouwens ook buiten. Mijn zin was compleet verdwenen.
Gelukkig was het gisteren iets koeler, mede dankzij de harde wind en de regen. Ik heb gelijk gebruik gemaakt om ijs te maken. Een deel werd opgegeten en het andere deel staat nu in de vriezer.
Het recept is simpel om te maken. Ik heb een ijsmachine die zelf vriest, dus ik kan twee keer achterelkaar ijs maken. Zo makkelijk.
Als je een ijsmachine hebt met een vrieselement wat eerst in de vriezer moet bevriezen, dan ben je wel iets langer bezig. Maar het resultaat is een overheerlijk en koele superlekker yoghurtijs.
voor ongeveer 700-900 gram
Ingrediënten:
1 liter lactosevrije yoghurt (of als je geen lactose-intolerantie hebt, gewone volle yoghurt)
1 blikje gecondenseerde (kokos)melk (of als je geen lactose-intolerantie hebt, gewoon gecondenseerde melk)
400 gram aardbeien, schoongemaakt
4 bananen, in dikke stukken gebroken
scheutje verse citroensap
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd ijsmengsel: 5 minuten
Rusttijd: 1 uur
Bereidingstijd met ijsmachine: ongeveer 10-15 minuten
Verder nog nodig: blender of keukenmachine, maatbeker, ijsmachine
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de blender en maal alles fijn.
Giet alle over in een maatbeker van 1 liter en zet deze voor minsten een uur in de koelkast.
Zet de ijsmachine aan en giet de helft van het ijsmengsel in de draaiende ijsmachine.
Draai deze net zolang tot het ijs is geworden.
Schep het ijs uit de ijsbak en maak deze schoon en zet hem als je geen zelfvriezende ijsmachine hebt weer terug in de vriezer voor paar uur (zie de gebruiksaanwijzing).
Als je wel een zelfvriezende ijsmachine hebt zet de bak terug en giet de andere helft van het ijsmengsel in de ijsmachine en draai weer net zolang tot het ijs is geworden.
Schep het ijs over in een diepvriesschaal of verdeel het over de personen die mee-eten met het ijs.
Serveer het eventueel met een wat slagroom of gesmolten chocolade of noten.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Hier ook geen zin in warm eten, dus vooral salades gegeten. Dit ijs lijkt me een heerlijk recept!