Aardappelschotel Guignol

Aardappelschotel Guignol is een makkelijk recept om te maken en het smaakt goed. Is een ideaal recept voor als je aardappelen over hebt.

voor 4 personen

Ingrediënten:
600 gram gekookte aardappelen (vast kokend) en in plakjes gesneden
20 gram boter
250 gram fijngehakte rode uien
enkele blaadjes basilicum
3 eetlepels peterselie, grof gehakt
100 ml koken water
versgemalen peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 a 20 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, koekenpan

Bereiding:
Schil en kook de vastkokende aardappelen.
Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
Verwarm de helft van de boter in een koekenpan en bak daarin de aardappelen aan beide kanten bruin.
Verhit in een andere pan de rest van de boter en fruit daarin de ui glazig.
Voeg versgemalen peper, zout en peterselie bij.
Giet er 100 ml kokend water bij en laat de helft van het water weer verdampen.
Schep de uien voorzichtig door de aardappelen.
Strooi er nog wat peper en verse basilicumblaadjes over en server het gerecht heet.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.