Aardappelschijfjespizza

Ook dit recept kwam ik tegen in een van mijn kookboeken. Hoe kan het ook anders met de hoeveelheid kookboeken die ik in bezit heb: Aardappelschijfjespizza. Het is een totaal andere soort pizza van wat je normaal gewend bent. In ieder geval is het geen traditionele pizza met tomatensaus, ui en oregano. De aardappelschijfjes heb ik zo dun gekregen met behulp van een mandoline. Je kunt er zowat doorheen kijken. Verder zitten er 2 soorten kaas op. De pizza smaakt erg lekker.

voor 4 kleine pizza’s

Ingrediënten:
pizzadeeg (zie receptenoverzicht)
bloem om te bestuiven
2 eetlepels olijfolie
350 gram aardappelen, in flinterdunne schijfjes gesneden
6 salieblaadjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
200 gram Parmezaanse kaas, in kleine stukjes gebroken
40 gram geraspte belegen kaas
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: schaaf of mandoline, bakplaat of een pizzasteen.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat daarin de bakplaat of pizzasteen heet worden.
Verdeel het deeg in 4 stukken, leg ze op een licht met bloem bestoven oppervlak en rol elk stuk uit tot een dunne ovaal van ongeveer 28 cm lang.
Smeer het deeg in met 1 eetlepel olijfolie.
Snijd de aardappelen met behulp van een schaaf/mandoline of een keukenmachine in flinterdunne schijfjes.
Doe de aardappelschijfjes in een mengkom, voeg de salie, knoflook en de rest van de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar met een lepel.
Verdeel over elk stuk pizzadeeg een laag aardappelschijfjes en bestrooi met zout en veel zwarte peper.
Leg de pizza voorzichtig op de hete bakplaat of pizzasteen en bak hem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal hem uit de oven en kruimel de Parmezaanse kaas en 10 gram belegen kaas per pizza erover.
Sprenkel nog wat olijfolie over de pizza’s heen.
Doe de pizza’s terug in de oven en bak ze nog eens circa 10 minuten tot de pizza’s goudbruin en knapperig is.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Aardappelschijfjespizza

Laat een antwoord achter aan AtelierBrigitte Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.