Aardappelschijfjes met diverse groenten in een simpel sausje is een overheerlijke ovengerecht. Het is geschikt voor vegetariërs en als je de mozzarella weg laat ook geschikt voor veganisten.
Verder is dit recept glutenvrij, graanvrij, eivrij, notenvrij, lactosevrij.
Het is een simpel gerecht met niet al te sterke smaken erin. Wij hebben ervan gesmuld, het heeft ons dan ook echt goed gesmaakt.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram broccoli, in roosjes verdeelt
250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
1 ui, grof gesnipperd
1 paprika, in stukjes gesneden
250 gram aardappelschijfjes
100 gram mozzarella, in stukjes gesneden
500 ml water + 1 groentebouillon
scheutje glutenvrije ketjap
scheutje tomatenketchup
scheut(je) witte wijn
olie
Kruiden:
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gedroogde rozemarijn
versgemalen nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Verder nog nodig: schaal, ovenschaal, bakpapier
Oven voorverwarmen op: 180 graden
Bereiding:
Doe wat olie in de ovenschaal en smeer de ovenschaal goed in.
Die alle groenten, kruiden en de mozzarellastukjes in een grote schaal en meng alles goed door elkaar.
Schep alles over in de ovenschaal en giet de bouillon erover.
Zet de ovenschaal afgedekt met bakpapier in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Verwijder na 30 minuten het bakpapier.
Laat de ovenschaal voor nog eens 20 minuten in de oven staan, zodat het een kleurtje kan krijgen.
Zet na 20 minuten de oven uit en haal de ovenschaal uit de oven en laat deze 5 minuten even staan.
Verdeel alles over de borden en serveer direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl