Aardappelsalade met haring en appel

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Aardappelsalade met haring en appel is een frisse salade voor op het brood, maar het is ook lekker om de salade als een bijgerecht te eten bij een feestmaaltijd. Ik heb het met zoute haringen gemaakt, maar dit recept kan ook gemaakt worden met zure of zoetzure haringen. Het is een makkelijk en lekker recept.
voor 6 personen

Ingrediënten:
500 gram aardappelen, in grove stukken gesneden
2 appels, in kleine stukje gesneden
5 gefileerde en afgespoelde zoute haringen, in kleine stukjes gesneden
2 stengels bleekselderij, dungesneden
1 gele ui, fijngesnipperd
300 ml zure room
versgemalen peper
eetlepel grove mosterd
eventueel 1 eetlepel suiker
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: schaal voor de salade

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn.
Snijd ze in grove stukken en voeg dit later toe aan de zure room.
Doe de zure room in een schaal en voeg de kruiden en mosterd toe.
Vermeng alles goed door elkaar.
Snippert een ui en voeg dit toe aan de zure room.
Schil en snijd de appels in kleine stukjes en voeg dit toe aan de zure room.
Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en klaar is de salade.
Bron: eigen recept

Variaties: Maak dit ook eens met zure of zoetzure haringen.

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.