Aardappelpannenkoekjes

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Een overheerlijk recept is dit. Als je er een salade of gekookte groenten er bij eet, dan heb je een volledige maaltijd. Het is een vegetarisch recept. Het is niet lactosevrij, dat komt door de feta. Je kookt eerst de aardappelen. Dan laat je ze afkoelen en dan prak je ze. Vervolgens doe je de andere ingrediënten bij en dan maak je er pannenkoekjes van. Even rustig bakken in de oven of in de koekenpan en klaar zijn ze. De aardappelpannenkoekjes smaken heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram aardappelen
100 gram feta, verkruimeld
21 gram boter
1 eidooier, losgeklopt
bloem, om de handen mee te bestuiven
½ theelepel paprikapoeder
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: bakplaat, schaal
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes en kook ze gaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Prak de aardappelen fijn of stamp ze fijn en doe ze over in een schaal
Verkruimeld de feta en voeg dat samen met de boter en de paprikapoeder, peper en zout bij de aardappelen en roer alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties en vorm met je bestoven handen platte schijven met een gemiddelde doorsnee van ongeveer 8 cm.
Leg de schijven op een ingevette bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Serveer de aardappelpannenkoekjes warm met een rauwkostsalade en een sausjes erbij.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.