Aardappelomelet met rozemarijn

Dit is een simpel recept om te maken. De smaak is heerlijk. Je proeft heel duidelijk de rozemarijn er in. Daarom moet je ook niet al te veel van dit kruid gebruiken, anders wordt het te overheersend.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 eieren
4 eetlepels kokosmelk
4 eetlepels magere geraspte kaas
1 grote witte of rode ui, dunne plakjes gesneden
300 gram aardappelen, geschild en geraspt
boter
versgemalen nootmuskaat
versgemalen peper
zout naar smaak
1 eetlepels rozemarijnblaadjes

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal

Bereiding:
Klop de eieren los met de kokosmelk en roer er de kaas, ui, nootmuskaat, rozemarijn, peper en (evt.) zout door.
Rasp de aardappelen en roer ze direct door het eimengsel.
Beboter een ovenschaal en schuif de rooster even boven het midden in de oven en verwarm hem voor op 200 graden.
Roer het aardappelmengsel nog eens goed om.
Stort het mengsel in de ovenschaal en zet de schaal gedurende 40 minuten in de oven, totdat de aardappelen gaar en mooi gekleurd zijn.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.