Een overheerlijke ovengerecht. Uiteraard kan je er nog wat extra gekookte aardappelen bij eten. Mocht je niet van Friese nagelkaas houden, dan gebruik je gewoon belegen tot oude kaas. Als je wel Friese nagelkaas gebruikt, doe er dan geen nootmuskaat bij. De smaak van de kruidnagels van de Friese nagelkaas is goed aanwezig. Je zult de nootmuskaat niet eens opmerken. Dit gerecht smaakt heerlijk.
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
1 grote dikke ui, in dunne plakjes gesneden
150 gram geraspte Friese nagelkaas of gewone belegen kaas
versgemalen nootmuskaat (alleen gebruiken als je gewone belegen kaast gebruikt)
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie of boter
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal
Oven voorverwarmen: 190 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Schil de ui en snijd hem in dunne plakjes.
Vet de ovenschaal in.
Leg de aardappelen, ui en kaas in laagjes in de ovenschaal.
Bestrijk de aardappelen steeds met wat olie of boter en bestrooi ze met zout, peper en nootmuskaat.
Eindig met een laag kaas.
Bak het geheel in 45 minuten in de oven goudbruin.
Laat het dan 5 minuten rusten.
Snijd het in parten en serveer het met wat groenten of een salade.
Bron: aangepast recept
Mmmmm, wat lijkt me dit lekker!