Aardappelen uit de oven

Dit is een vegetarisch/veganistisch recept. Wij hebben dit als bijgerecht op kerstdag gegeten. Ik heb het lactosevrij gemaakt. De mensen die geen problemen hebben met lactose kunnen gewoon kookroom gebruiken. Ik heb sojaroom gebruikt bij dit recept. Het is samen met de kruiden een simpel recept om te maken en het smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram aardappelen, geschild en in vieren gesneden
150 ml sojaroom (mensen die lactose verdragen kunnen kookroom gebruiken)
1 theelepel gele mosterdpoeder
1 theelepel zout

Voorbereidingstijd: 10
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, schaaltje om de saus te mengen
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in vier, niet al te dikke stukken door.
Leg ze in een ovenschaal.
Meng de room, mosterdpoeder en het zout in een apart schaaltje en giet dat over de aardappelen heen.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en laat dit 60 minuten in de oven bakken.
Roer af en toe de aardappelen om, zodat de room de aardappelen goed bedekken.
De aardappelen krijgen door de room een lichtbruin en korrelig uiterlijk.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Aardappelen uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.