Aardappelen met saffraan

Aardappelen met saffraan is ook een makkelijk recept om te maken.Het heeft wat weg van een Indiaas recept. Oorspronkelijk is dit een slow cooking recept, maar ik heb hem gewoon in een hapjespan gemaakt. Tijdwinst is dan 4,5 uur. De smaak is goed en lekker met bloemkool of broccoli.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kg nieuwe aardappelen, schoon geboend en in stukjes van niet groter dan 4 cm gesneden
2 eetlepels olie
1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
1 theelepel komijnzaad, licht geplet
1 theelepel korianderzaad, licht geplet
een flinke snuf saffraandraadjes
½ theelepel gemalen kurkuma (geelwortel)
2 tenen knoflook, fijngehakt
450 ml groentebouillon
50 gram sultanarozijnen
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
desgewenst gehakte verse korianderblaadjes, ter garnering

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan en een vijzel

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan.
Doe de ui er in en bak hem 5 minuten tot hij goudbruin is.
Schep er het geplette komijnzaad en korianderzaad, de saffraan, kurkuma en knoflook door en bak het 1 minuut.
Giet er de bouillon over en schep er de sultanarozijnen en wat zout en peper door.
Breng al roerend aan de kook.
Voeg de stukjes aardappelen en zorg ervoor dat ze onder het vocht liggen.
Leg het deksel op de slow cooker en kook 30 minuten op laag vuurtje tot de aardappelen gaar zijn.
Schep het over op een schaal en strooi er desgewenst de verse koriander over.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.