Aardappelen met ei en tomaten

Dit is de Italiaanse versie van de Spaanse tortilla. In het Italiaans heet het trouwens Spatatata.

Het is een vegetarisch gerecht. Laat je de Parmezaanse kaas weg, dan is dit recept ook nog veganistisch.

Om tijd uit te sparen zou je ook gewoon de verse, voorgekookte aardappelschijfjes uit de koeling van de supermarkt kunnen gebruiken.

Voor de rest heb ik eigenlijk maar weinig te vertellen over dit gerecht. Het is simpel om te maken en de smaak is goed.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 ui, grof gesnipperd
3 tomaten, geschild, ontpit en in stukjes gesneden
600 gram aardappelenschijfjes
8 sneden oud brood, geroosterd
4-8 eieren
150 gram Parmezaanse kaas, geraspt
3-4 knoflookteentjes
paar muntblaadjes
versgemalen zwarte peper
snufje paprikapoeder
zout naar smaak
± 200 ml heet water

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40-50 minuten
Verder nog nodig: koekenpan of hapjespan

Bereiding:
Doe wat olie in de koekenpan en roerbak de ui hierin totdat het glazig wordt.
Voeg de tomaten toe en bak deze paar minuten mee.
Doe de aardappelschijfjes en de muntblaadjes erbij, roer alles even goed door elkaar.
Breng het geheel met paprikapoeder, zout en peper op smaak en giet er zoveel heet water bij dat alles onderstaat.
Laat het zo 40-50 minuten op een niet al te hoog vuur pruttelen.
Rooster ondertussen de sneden brood en bestrijk ze in met de knoflookteentjes.
Wacht tot de aardappelschijfjes gaar zijn, breek de eieren in het gerecht (of in een apart schaaltje), roer en laat het nog even doorkoken tot de eieren gaar zijn.
Leg de sneden brood op borden en schep wat spatatata erop.
Bestrooi het met geraspte Parmezaanse kaas en doe er een klein scheutje olie bij.
Dien het warm op.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Aardappelen met ei en tomaten

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.