Aardappelbhajia’s

Aardappelbhajia’s wordt in India vaak als een voorgerecht of als een heerlijk tussendoortje gegeten. Aardappelbhajia’s worden vaak geserveerd met chutney en geroerbakte groenten. Omdat ik nog wat deeg over had, heb ik ook champignonsbhajia’s gemaakt. Ik heb een stuk of wat champignons doormidden gesneden en bij het deeg gedaan. Dit even goed laten trekken en dan net zo gebakken in de olie zoals de aardappelbhajia’s zijn gebakken.
Links op de foto de aardappelbhajia’s en rechts op de foto de champignonsbhajia’s. Ze smaken beiden erg lekker.
aardappelbhajia's champignonsbhajia's

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
2-3 aardappelen, geschild en in plakken gesneden van een halve centimeter
100 gram kikkererwtenmeel
¼ theelepeltje zuiveringszout
½ theelepeltje gemalen kurkuma of geelwortel
½ theelepeltje gemalen cayennepeper
½ theelepeltje gemalen koriander
1 theelepeltje komijnzaad
zout naar smaak
250 ml water
olie om te frituren

Voorbereidingstijd: 5-10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten per keer
Verder nog nodig: grote schaal, wok of frituurpan, keukenpapier, bord, zeef

Bereiding:
Zeef alle droge ingrediënten (behalve de komijnzaad) in een grote schaal.
Voeg het komijnzaad erbij en giet al roerend langzaam het water erbij en roer alles tot een glad beslag.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van een halve centimeter.
Roer de aardappelschijfjes door het beslag, zodat alles goed bedekt is.
Verhit in een wok of frituurpan een laag van ongeveer 5 cm olie op een laag tot halfhoog vuur tot 180 graden (of doe de broodcheck in de olie: gooi een stukje brood in de olie en als het direct begint te borrelen, dan is de olie klaar voor gebruik).
Strooi zoveel als mogelijk (in een enkele laag) is aardappelschijfjes in de olie en bak de schijfjes in ongeveer 7 minuten aan beiden kanten goudbruin.
Schep de bhajia’s met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Herhaal dit met de rest van de aardappelschijfjes.
Dien de aardappelbhajia’s heet op met wat chutney en een koude salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Aardappelbhajia’s

Laat een reactie achter op Ireen Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.