Aardappel-uienbrood

Aardappel-uienbrood is handig als je een restje gekookte aardappelen over hebt. Ook erg makkelijk om te maken. Dit smaakt erg lekker in combinatie een gebakken ei.

Ingrediënten:
1 grote ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
250 gram glutenvrij broodmeel
2 theelepeltje bakpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel paprikapoeder
185 gram gekookte kruimige aardappelen (alles even goed stampen)
1 ei
150 ml (taptemelk) kokosmelk
30 gram vloeibare boter
1 theelepel karwijzaad (kummel)

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 230 graden.
Hak de ui fijn en fruit dit in de olie in 5 minuten.
Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder, zout en paprikapoeder in een grote kom.
Meng de gestampte aardappelen door de droge ingrediënten en schep de ui erdoor.
Klop het ei met de melk, roer de vloeibare boter erdoor en voeg dit mengsel toe aan de ingrediënten in de kom.
Meng het tot een soepel deeg, dat vrij vochtig blijft.
Pak een ronde (pizza) bakblik en bekleed dat met bakpapier.
Leg het deeg er op en smeer het met een pannenlikker uit tot de een diameter van ± 25 cm.
Snijd dit in 8 stukken of laat het gewoon heel en laat het in ongeveer 25 minuten bruin bakken.
Dien het warm op.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Aardappel-uienbrood

    1. Geen flauw idee. Dit brood is natuurlijk dun. In een broodbakmachine wordt het geen dun broodje. Ik zou het gewoon eens proberen. 😉 Laat je het nog weten of het gelukt is in de broodbakmachine?

  1. Vraagje,
    Zijn alle recepten glutenvrij die hier op de site staan vermeld?
    Ik zie namelijk dat U broodmeel gebruikt. Is dat glutenvrij?

    vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.