Venkel-tomaten ovenschotel met kerriesaus

Met venkel en tomaten heb ik een ovenschotel gemaakt: Venkel-tomaten ovenschotel met kerriesaus. Wij hebben dit samen met aardappelpuree gegeten en deze combinatie samen met de kerriesaus is een overheerlijke ovenschotel. Dit smaakt naar meer. Het recept zelf is makkelijk om te maken. Binnen het uur heb je een complete maaltijd op tafel staan.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram venkelknollen, in schijven gesneden
250 gram tomaten, plakken gesneden
klontje boter
1 theelepel groentebouillon
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
kerriesaus (klik)

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal en een kookpan
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze elk in 5 schijven.
Kook de schijven 10 minuten in een pan met water met wat boter en de groentebouillon.
Haal de venkelschijven na 10 minuten uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Bewaar het kookvocht.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakken.
Vet een ovenschaal in met wat boter en leg hier de venkelschijven en de tomaten in (om en om).
Strooi zout en peper over de groenten heen.
Giet de kerriesaus over de groenten en plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
Voor het serveren strooit u er nog wat fijngehakte bieslook overheen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Venkel-tomaten ovenschotel met kerriesaus

  1. Dit recept is verrukkelijk! Om je vingers bij af te likken!
    De kerriesaus gemaakt met kokosmelk is erg lekker, ook bij andere gerechten.

Laat een antwoord achter aan Anonymous Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.